Van Massagepraktijk naar Directieniveau: Johan’s Reis met IW

Drie jaar geleden stond Johan op een keerpunt in zijn leven. Als eigenaar van een massagepraktijk begon hij te twijfelen of dit wel de juiste weg voor hem was. De pandemie bracht zijn werk tot stilstand en bood hem de tijd en ruimte om zijn leven opnieuw te evalueren. Het werd hem steeds duidelijker dat de massagewereld niet zijn eindbestemming was. Maar wat dan wel?

Het antwoord leek niet direct voor de hand te liggen. Hoewel hij opgroeide met een vader die een installatiebedrijf runde, had Johan altijd gezworen niet in de voetsporen van zijn vader te treden. Zijn broers hadden die weg wel gevolgd, maar Johan zocht altijd naar iets anders, iets van hemzelf.

Toch begon er iets te veranderen toen Johan en zijn partner op zoek gingen naar een huis. Ze kwamen vooral kluswoningen tegen, huizen die wel potentie hadden, maar waar nog veel werk aan gedaan moest worden. In plaats van afgeschrikt te worden door de opknap behoefte van deze huizen, voelde Johan een ongekende kriebel. Hij stelde zich al voor hoe hij deze huizen naar de moderne tijd kon upgraden. Hier begon zijn fascinatie voor de installatietechniek.

Hoewel de techniek nog onbekend terrein voor hem was, besloot Johan de sprong te wagen. Hij wilde iets nieuws leren en zich omscholen naar een beroep met toekomstperspectief. Zo kwam hij in aanraking met IW. Johan herinnert zich nog goed hoe hij, na zijn verhuizing naar Heerhugowaard, via Google op IW stuitte. Het concept van IW sprak hem direct aan: een organisatie die niet alleen opleidingen faciliteert, maar ook zorgt voor een werkplek bij een bedrijf dat bij je past.

De beslissing om zich bij IW aan te melden was een doorslaggevende stap in zijn carrière. Het proces verliep soepel. Johan kreeg ondersteuning bij elke stap: van het schrijven van een sollicitatiebrief tot aan de selectie van een geschikt bedrijf. Hij voelde zich meteen op zijn plek toen hij werd uitgenodigd op de werkplaats, waar hij zijn gereedschappen en werkkleding in ontvangst mocht nemen. De praktijkdagen bij IW, waar hij met andere volwassen leerlingen werd ingedeeld, maakten een groot verschil voor hem. Hij was omringd door leeftijdsgenoten die net als hij een nieuwe weg insloegen.

Desondanks had Johan aanvankelijk zijn twijfels. Was dit wel de juiste keuze? Moest hij niet wachten tot de wereld na de pandemie weer ‘normaal’ zou worden? Maar hoe vaker hij kluste, hoe meer zijn enthousiasme groeide. Uiteindelijk nam hij zonder aarzeling de beslissing om voor de installatietechniek te gaan.

Inmiddels heeft Johan zijn niveau 3 diploma behaald en stroomt hij door naar niveau 4 werkvoorbereiding. Hij heeft zelfs al de ambitie uitgesproken om in de toekomst door te stromen naar een directiepositie. Wat begon als een twijfelende zoektocht, is nu uitgegroeid tot een carrièrepad dat hem volledig op het lijf geschreven is. Johan voelt dat hij met IW de juiste keuze heeft gemaakt en is ervan overtuigd dat dit de beste beslissing van zijn leven is geweest. De ondersteuning van IW, de praktische aanpak en de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen, hebben hem niet alleen een nieuwe carrière, maar ook een nieuwe passie gegeven.

WordPress development door Webstation