Op 10, 11 en 12 maart organiseerde het gloednieuwe Techniekhuis Twente opnieuw de Bouwontdekdagen. Een vervolg op het grote succes in 2018. Maar liefst zo’n 1.000 Twentse vmbo-leerlingen, begeleid door docenten/decanen, doorliepen een carrousel vol doe-activiteiten en wetenswaardigheden over de bouw. Uiteraard vond ook elektrotechniek hierin een plek.
Aan de slag!
Leo Benneker is districtsmanager regio Hengelo van IWNOF en bij de planning en organisatie van de Bouwontdekdagen betrokken. “ De leerlingen gingen aan de slag met het maken van een bureaulampje. Bij binnenkomst ontvingen zij een tasje met alle benodigde onderdelen. Een ideaal werkstuk om met meerdere facetten van techniek kennis te maken want schilderen, timmeren en elektrotechniek kwamen hier in deze carrousel heel mooi samen. ” De carrousel bestond uit acht onderdelen. Het gaat daarbij niet alleen om techniek: ook leren de deelnemende jongeren om goed met elkaar samen te werken, in de techniek een steeds belangrijkere competentie!
Deelname vanuit heel Twente
Maar liefst 16 scholen uit Twente namen deel aan de Bouwontdekdagen, van Rijssen tot en met Haaksbergen, Almelo, Oldenzaal, Enschede en Hengelo. Het Bonhoeffer College kwam al met 160 leerlingen! Leo: “Een broodjestruck hield de inwendige mens op gang. Na afloop van de carrousel nam iedere vmbo-leerlingen, ter herinnering, een zelfgemaakte en unieke bureaulamp mee naar huis. De bijna 900 vmbo- leerlingen werden door de organisatie van de Bouwontdekdagen per bus netjes bij school opgehaald en weer teruggebracht.
Techniekhuis Twente: up and running
Het Techniekhuis Twente aan de Lansinkesweg 28A in Hengelo is sinds januari 2020 volledig open en in werking, op wat afgeronde werkzaamheden na. Leo Benneker: “We zijn nu open voor de realisatie van ons doel. Het is dé plek waar aankomende bouwprofessionals samenkomen om de beste in hun vak te worden. In deze oude monumentale fabriekshal leren deze beginnende vaklieden de fijne kneepjes van het vak door dynamisch, innovatief en praktijkgericht MBO- onderwijs. Dit vanuit de combinatie metselen, schilderen en installatietechniek.”