IW Actueel

Officieel geopend, hét warmtepompcentrum van Gelderland!

Op dinsdag 27 november is hét warmtepompcentrum van Gelderland feestelijk geopend. Dit vond plaats op de locatie van opleidingsbedrijf IW te Didam. Initiatiefnemers Uneto-VNI, OTIB, IW Nederland, ROVC en de overheid hebben een speciale warmtepomp-leerlijn ontwikkeld voor één gemeenschappelijk doel: Installatiebedrijven ondersteunen in de voorbereiding naar een toekomst met minder CV-ketels en meer warmtepompen!

Oscar van Leeuwen, Wethouder van de Gemeente Montferland met o.a. duurzaamheid in zijn portefeuille, benadrukte het belang van de komst van dit centrum. De Gemeente wil in 2030 energieneutraal zijn. Daarom moeten we nu al aan de slag voor een energie neutrale toekomst voor ons zelf.
Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de installatiebranche. Steeds meer woningen en gebouwen worden uitgerust met een warmtepomp.

De honderdtal aanwezigen uit de installatiebranche en onderwijs hebben met enthousiasme kennis genomen van de mogelijkheden die het warmtepompcentrum biedt.
In de trainingen gaat men met een vijftal verschillende opstellingen van diverse fabrikanten aan de slag. Tijdens de training staat de globale techniek centraal tot aan het juiste advies en het praktische proces van installeren, inbedrijfstellen en onderhouden.
Letterlijk groen licht was er tijdens de officiële openingshandeling. Onder het genot van een glas champagne werd er geproost op een mooie – verwarmde – toekomst mét de warmtepomp!

Foto:
Officiële openingshandeling door Sven Asjiee (directeur OTIB), Oscar van Leeuwen (wethouder Gemeente Montferland), Ron van Stralendorff (directeur IW Achterhoek Rivierenland)

 

WordPress development door Webstation