IW Actueel

Nog geen bedrijfscertificering voor de verplichte CO certificering?

Met IW Training & Advies verzorgen wij al geruime tijd de persoonscertificeringen voor het vakpaspoort maar wij krijgen steeds meer de vraag gesteld “hoe krijg ik mijn bedrijf gecertificeerd?” Hoewel wij daar geen actieve rol in mogen spelen wil ik jullie met dit bericht inzicht geven in de mogelijkheden.

Door Dion Eggels

1. De bedrijfscertificering rechtstreeks via een Certificerende Instantie(CI)

Een dergelijk traject gaat per jaar ongeveer € 2000,- kosten. De aanvrager moet dan zelf het kwaliteitshandboek opstellen en voldoen aan de BRL6000-25 of de BRL K25000 (Kiwa). Een template voor dit traject is voor Techniek Nederland gratis op de website te downloaden. Naast de benodigde investering in geld kost het inrichten van het handboek, het organiseren van de (interne) audits tijd en energie van de aanvrager. In de markt zijn meerder partijen actief die dit traject voor de installateur tegen een vergoeding kunnen vergemakkelijken.

2. De bedrijfscertificering via een koepel organisatie.

In de media is veel te doen geweest over het initiatief van CO-Keur om voor alle aangesloten installateurs één enkel certificaat te behalen. Deze oplossing is vooralsnog in de koelkast gezet. CO-Keur heeft haar aanpak gewijzigd en ontzorgt naar eigen zeggen de in de koepel aangesloten ZZP-er of bedrijven bij het traject naar het behalen van een eigen CO-vrij certificaat. De kosten zijn sterk afhankelijk van het aantal toestellen dat het lid per jaar installeert of onderhoudt.

Wil je nog meer weten kijk dan even op:

https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/wetten-en-regels/certificaat-verplicht-bij-werk-aan-cv-ketel-of-gashaard/

Je kan via deze website ook de CI’s vinden die de bedrijfscertificering  mogen verzorgen.

WordPress development door Webstation