IW Opleiding Eerste monteur werktuigkundige installaties (utiliteit)

Eerste monteur werktuigkundige installaties (utiliteit): de maatschappij draait op jou…

Geen gebouw kan zonder verwarming, watervoorziening en luchtbehandeling. Voor een eerste monteur utiliteit is er dus altijd en overal werk. Want jij installeert en onderhoudt deze belangrijke werktuigkundige installaties. Mensen in fabrieken, scholen, kantoren en ziekenhuizen kunnen dankzij jou en je collega’s hun werk goed doen. De maatschappij draait dus voor een groot deel op…jou!

Eerst leren en dan presteren

In je opleiding leer je eerst alles over gas, water, verwarming, ventilatie en brandbeveiliging. En dan wacht je een uitdagende job als eerste monteur utiliteit. Bedrijven die werktuigkundige installaties aanleggen en onderhouden staan om jou te springen.

Alleen voor actieve denkers & doeners

Elke dag werk je in verschillende gebouwen. Dan in een fabriek, dan in een ziekenhuis en ineens sta je in een school. Binnen of buiten of op het dak. Van weer en wind schrik je dus niet. Echt gaaf werk voor actieve denkers en doeners. Elke dag opnieuw maak jij je sterk voor eersteklas kwaliteit ‘on the job’.

Leiding geven & verantwoording nemen

De projectleider is jouw opdrachtgever en daarna is het aan jou! Je neemt dus graag verantwoording. Ook trekt leidinggeven jou wel aan. Want jij verdeelt als eerste monteur utiliteit de taken in je team. Je staat altijd klaar voor je collega-monteurs en ondersteunt hen in de werkzaamheden. Omgaan met mensen gaat je dus gemakkelijk af. Zoals tijdens je werk als je met collega’s van andere technische bedrijven op locatie en opdrachtgevers overlegt.

Kijk een dag mee in deze opleiding

Enthousiast geworden?

Praktische informatie

Richting:

Installatietechniek/loodgieter

Niveau:

3

Vooropleiding:

MBO niveau 2, VMBO-k, overgangsbewijs 3-4 havo

Duur opleiding:

2 á 3 jaar

Voordelen voor jou:

  • Direct salaris
  • Combineer studie en werk
  • Geen kosten voor opleiding
  • Volop mogelijkheden om door te groeien
  • Begeleiding bij leerbedrijf
  • Arbeids­contract tijdens je opleiding