IW Opleiding Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties: jij houdt Holland in werking

Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties: jij houdt Nederland in werking

Stel je voor: in Nederland valt in één keer het gas, water, centrale verwarming, ventilatie en de brandbestrijding uit. Onze maatschappij zou compleet ontwricht zijn. Dankzij duizenden eerste monteurs werktuigkundige installaties gebeurt dit gelukkig niet. Met hun vakkennis, inzet en leidinggevende capaciteiten houden zij al onze werktuigkundige installaties operationeel én technisch op peil. Spannend en verantwoordelijk werk. Wil jij er daar ook één van worden? Welkom! 

Je werkt als eerste monteur werktuigkundige installaties bij een installatiebedrijf. Op een gemiddelde werkdag pak je zowel eenvoudige als complexe werktuigkundige installaties aan. Je onderhoudt deze of past ze aan nieuwe eisen aan. Waar je werkt? You name it! Van woningen, kleine utiliteitsgebouwen, seriematige woningbouw en woongebouwen (flats) tot en met grote utiliteitsgebouwen (zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen, scholen). Je komt niet alleen overal: iedereen ziet je ook heel graag komen, want je regelt hun comfort en veiligheid.

Flexibel, initiatiefrijk en precies op professionaliteit

Als eerste monteur werktuigkundige installaties ga je verantwoordelijkheid en initiatief niet uit de weg. Je wacht niet af, bent zelfverzekerd en een probleem zie jij altijd als een uitdaging. Soms werk je volgens kant-en-klare standaarden, dan weer is je eigen inzicht bepalend. En ook komt het voor dat je al je improvisatievermogen moet inzetten. De basisregels? Daarvan vind je dat die voor iedereen gelden, dus ook voor jou. Onvolledige of niet kloppende werkopdrachten maak je dus eerst 100% in orde. En jezelf en anderen spreekt je aan op de regels voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Vriendelijke doorzetter in een dubbelrol

Je werkt zelfstandig en bent tegelijkertijd een vriendelijke teamworker. Zowel bij particuliere klanten als bedrijven steek je het gesprek plezierig en constructief in. Jij bent niet bang voor een uitdagende dubbelrol. Want je voert zelf werkzaamheden uit, maar ook begeleid jij je collega’s met praktische antwoorden op hun werkvragen. Je bent dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw werk, maar ook voor het resultaat van het werk van de collega-monteurs die jij begeleidt. Enerzijds werk je heel zelfstandig, anderzijds krijg je altijd steun van een (vakvolwassen) collega, leidinggevende of een project-/bedrijfsleider. In deze dubbelrol ben je dus een echte doorzetter!

Jouw kerntaken

• Voorbereiden installatiewerkzaamheden.

• Assembleren van deelproducten.

• Demonteren van componenten en kabels/leidingen.

• Bepalen positie en monteren van componenten.

• Bepalen van route en aanleggen van kabels/leidingen.

• Instellen van componenten en installatie.

• Begeleiden, testen en afronden installatiewerkzaamheden.

Voorwaarden in jouw voordeel

Je volgt deze opleiding op niveau 3 en je krijgt vijf dagen per week salaris volgens de CAO van het Technisch Installatiebedrijf plus een Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Al jouw opleidingskosten zijn voor onze rekening.

 

Kijk een dag mee in deze opleiding

Enthousiast geworden?

Praktische informatie

Richting:

Installatietechniek/loodgieter, Uitgelicht

Niveau:

3

Vooropleiding:

MBO niveau 2, VMBO-k, overgangsbewijs 3-4 havo

Duur opleiding:

2 á 3 jaar

Voordelen voor jou:

  • Direct salaris
  • Combineer studie en werk
  • Geen kosten voor opleiding
  • Volop mogelijkheden om door te groeien
  • Begeleiding bij leerbedrijf
  • Arbeids­contract tijdens je opleiding