IW Opleiding Monteur koude- en klimaatsystemen: loop jezelf warm

Monteur koude- en klimaatsystemen: loop jezelf warm

Overal kom je steeds meer koude- en koeltechniek en warmtepompsystemen tegen. In woningen, winkels, fabrieken, scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Slimme systemen die onze economie, zorg en onderwijs draaiende houden. Dus hebben we ook slimme monteurs nodig! Durf jij de uitdaging van deze innovatieve systemen aan? Zoals aanleggen, onderhouden en repareren? Ook werk je aan kleinere systemen met de koudemiddelen water en glycol-water.

Jij bent de monteur die klanten graag weer terugzien…

Je bent in je hart technicus, maar je weet ook hoe mensen in elkaar zitten. Dus ben je altijd klantvriendelijk en luister je goed naar de wensen van klanten. Je doet je werk rustig en zonder ‘gedoe’ voor de klant. Als dingen even anders lopen, ga je niet met de hakken in het zand, maar ben je flexibel. Ook vind je voor problemen graag een oplossing.

Veiligheid voorop

Van jouw werk hangt heel veel af. Elke dag opnieuw. Want de risico’s zijn groot als jij de regels niet goed toepast. Zoals de strenge hygiëneregels als je met voedingsmiddelen werkt. Ook heb je altijd je blik gericht op veiligheid, gezondheid en milieu. Heb jij je job gedaan? Dan voldoet het systeem aan twee zaken: de (wettelijke) eisen én de wensen van de klant. Op naar de volgende klus!

Loop je ook warm voor mensen?

Soms werk je alleen, maar net zo goed met collega’s. Dat laatste vooral als het werk groot en complex is. Ook overleg je met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten. Je moet dus ook warm lopen voor mensen!

 

Kijk een dag mee in deze opleiding

Enthousiast geworden?

Praktische informatie

Richting:

Koeltechniek, Uitgelicht

Niveau:

2

Vooropleiding:

MBO niveau 1, VMBO, overgangsbewijs 3-4 havo

Duur opleiding:

2 jaar

Voordelen voor jou:

  • Direct salaris
  • Combineer studie en werk
  • Geen kosten voor opleiding
  • Volop mogelijkheden om door te groeien
  • Begeleiding bij leerbedrijf
  • Arbeids­contract tijdens je opleiding