IW Opleiding Werkvoorbereider installaties: Jij bereidt voor, je collega’s koppen in

Werkvoorbereider installaties: Jij bereidt voor, je collega’s koppen in

Ook voor installaties geldt: een goed begin is het halve werk. Hoe beter jij je werk als werkvoorbereider installaties doet, hoe beter het eindresultaat. Van jouw voorbereiding hangt dus heel veel af…

Cijfers zijn je tweede natuur

De kern van je werk? Jij bereidt de uitvoering van de projecten voor en begeleidt daarnaast je collega’s bij vragen vanuit de werkvloer. Ook bereken je tot in detail de kosten, stel je offertes op en maak je nacalculaties. Je takenpakket richt zich dus niet alleen op planningen en berekeningen maken, maar je draagt er ook zorg voor dat de materialen op tijd zijn.

Precies, professioneel en planmatig

Zonder een goede planning, het ontbreken van materialen of bijvoorbeeld een verkeerde kostenberekening, kan een project compleet mislopen. Voor die verantwoordelijkheid draai jij je handen niet om. Kortom, je bent precies, professioneel en planmatig. Jij staat als werkvoorbereider dus aan de basis van een geslaagd project!

Teamspeler die zijn of haar agenda zelfstandig vult

Als werkvoorbereider installaties werk je op het kantoor van je werkgever. Ook bezoek je klanten als het project daar om vraagt. Het hangt grotendeels van jou af hoe jij je werk oppakt en indeelt. Ook die verantwoording kun jij dus aan. Je werkt vaak alleen, maar ook in teamverband met klanten en collega’s. Dus zowel solo als in een team kom jij tot je recht.

Kijk een dag mee in deze opleiding

Enthousiast geworden?

Praktische informatie

Richting:

Tekenen, werkvoorbereiding en leidinggeven

Niveau:

4

Vooropleiding:

MBO niveau 3

Duur opleiding:

2 á 3 jaar

Voordelen voor jou:

  • Direct salaris
  • Combineer studie en werk
  • Geen kosten voor opleiding
  • Volop mogelijkheden om door te groeien
  • Begeleiding bij leerbedrijf
  • Arbeids­contract tijdens je opleiding