IW Actueel

Een gezond binnenklimaat wordt steeds belangrijker!

Het werk in de ventilatietechniek is geëxplodeerd. De ventilatiebranche staat voor een enorme uitdaging om nieuwe en bestaande woningen te voorzien van kwalitatief goede ventilatiesystemen. Deze systemen zijn ook steeds vaker een onderdeel van de verduurzaming.

IW heeft samen met brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland een leerlijn opgezet voor woningbouw ventilatie: de Leerlijn Ventilatiesystemen. Er zijn veel verschillende ventilatiesystemen. Deze zijn onder te verdelen in zeven verschillende VentilatieSysteem Types (VST). Deze zijn gedefinieerd in de NEN 1087, die eind 2020 is ontstaan uit de Europese norm voor ventilatie in gebouwen. De Leerlijn Ventilatiesystemen van IW is hierop gebaseerd.

De leerlijn bestaan uit vier modules. Ben je bijvoorbeeld huiseigenaar, aannemer, CV, installateur of gemeenteambtenaar of op een andere manier betrokken bij de bouw of het onderhoud van woningen? Met onze trainingen doe je actuele en relevante kennis van ventilatiesystemen op die je direct in de praktijk kunt gebruiken.

Op naar het diploma Ventilatiespecialist!

Doorloop één of meer van de opvolgende drie modules. Volg je ze alle vier met goed gevolg, dan kun je jouw certificaten inleveren voor het diploma Ventilatiespecialist! Met dit diploma op zak heb je volop kansen in de ventilatiebranche, een dynamisch vakgebied waar de komende tijd veel groei in zit.

https://trainingen.iw.nl/training/ventilatiesystemen-toepassing-en-werking

IW heeft ook het initiatief genomen om een bootcamp samen te stellen die een zij-instromer of starter de kans biedt om de eerste stappen te zetten binnen de ventilatiebranche. Als ventilatiemonteur kom je bij de mensen thuis. Binnen de branche zijn een tal aan doorgroeimogelijkheden zoals een storingsmonteur of werkvoorbereider.

Deze bootcamp heeft als doel om kandidaten met enig technisch inzicht om te scholen naar een baan binnen de ventilatietechniek woningbouw. Je leert op een praktische wijze de basisvaardigheden ventilatietechniek aan waardoor je voldoende vertrouwen krijgt om jezelf door te ontwikkelen in dit vak.

https://trainingen.iw.nl/training/bootcamp-basismonteur-ventilatietechniek-woningbouw

Voor meer informatie over de Ventilatieleerlijn of voor direct aanmelden kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Emma Mulder (IW Zuid & Midden) / Ivo van Wel (IW Zuid-Holland)

WordPress development door Webstation