IW Actueel

“Met mijn vrijwilligerswerk voor Stelvio for Life draag ik graag iets bij aan de maatschappij”

Tim Bourgonje, IW monteur in opleiding én vrijwilliger:

“Met mijn vrijwilligerswerk voor Stelvio for Life draag ik graag iets bij aan de maatschappij.”

Onze IW-leerlingen werken én leren hard. Echte kanjers! Sommigen van hen vinden daarnaast ook nog tijd om als vrijwilliger hun bijdrage te leveren aan de maatschappij, bijvoorbeeld de 21-jarige Tim Bourgonje. Hij is via IW monteur in opleiding bij Linthorst Techniek. Zijn moeder en stiefvader doen alle lange tijd vrijwilligerswerk voor Stelvio for life. Tim: “Hun enthousiasme en inzet werkten aanstekelijk op mij!” Inmiddels draagt Tim voor het tweede jaar ook heel wat vrije uurtjes bij aan deze belangrijke stichting: “Op 2 september ben ik er weer bij om het sportevent Stelvio for Life in Italië te helpen ondersteunen.”

Unieke kankerbehandeling                                                                                                                   

De Stichting Stelvio for Life heeft als doel jaarlijks geld in te zamelen voor onderzoek naar een persoonlijke, op de individuele patiënt en zijn of haar specifieke tumorkenmerken toegespitste behandeling van kanker. Tim: “Deze bijzondere methode is gebaseerd op DNA-analyse van het tumorweefsel van de patiënt zelf.” Om dit mogelijk te kunnen maken en patiënten een langer en beter leven te geven, zamelt Stelvio for Life geld in voor geïndividualiseerd kankeronderzoek door het organiseren van het jaarlijks terugkerende sportevenement Stelvio for Life.

Doel? Elk jaar € 1 miljoen bijeen brengen                                                                                                           

Stichting Stelvio for Life organiseert jaarlijks een fiets- en (hard)loop-event op de Stelvio pas in Noord-Italië. De Stelvio pas is een van de hoogste en langste geasfalteerde bergpassen in Europa. Tim: “De deelnemers moeten fietsend, hardlopend of wandelend maar liefst 1.533 hoogtemeters overbruggen. Voor elke hoogtemeter zamelen zij 1 euro sponsorgeld in. Het ultieme doel van Stichting Stelvio for Life is om jaarlijks € 1 miljoen bijeen te brengen voor gepersonaliseerd kankeronderzoek. Die uitdaging ligt er ook voor 2023. Op 2 september gaat het weer los! Tim: “Bijzonder aan Stelvio for Life is dat deelname is beperkt tot enkele honderden deelnemers, dit jaar 653 deelnemers. Samen proberen zij 1 miljoen euro op te halen.”

Via ouders enthousiast gemaakt                       

Hoe is Tim hierbij betrokken geraakt? “Mijn moeder en stiefvader ondersteunen dit jaarlijkse sportevent in Italië al langere tijd. Vorig jaar stopte er een aantal vrijwilligers en zei ik voor de gein tegen mijn moeder: ‘Kan ik anders niet mee?’. Voordat ik het wist ging ik in 2022 voor het eerst mee als vrijwilliger naar het event in Italië. En het mooie is: dit jaar mag ik weer mee!” Stelvio for Life vind dit jaar op 2 september plaats: “Maar onze groep vrijwilligers arriveert een week eerder om alles goed voor te bereiden. In het dorpje Stelvio staat er dan nog helemaal niks voor ons event. Met 20 Nederlandse vrijwilligers stellen we alles op, van vlaggen en dranghekken tot en met geluidsapparatuur en drinkposten. Eigenlijk alles wat er nodig is om dit evenement op 2 september in goede banden te leiden. Soms maak je dan samen meer dan acht uur op een dag. Maar zo voelt het niet! Je hebt zoveel schik met elkaar en ook het ontbijten en avondeten doen we samen met de hele groep. De sfeer is heel gezellig en relaxed. We werken natuurlijk met een draaiboek, maar niets gaat gepaard met stress.Al ons vrijwilligerswerk is erop gericht een mooi én veilig evenement te waarborgen.”

Hecht team vrijwilligers                                                                                                                                                    

Op de grote dag zelf verdelen de vrijwilligers zich over bijvoorbeeld EHBO- en drinkposten en ook het uitreiken van de speciale medaille aan de finish.” Een groot deel van de vrijwilligers komt uit de omgeving van Zwolle waar ook Tim vandaan komt: “Stelvio for Life is dan ook een volledig Nederlands evenement.” Ook vind Tim het heel leuk om dit samen met zijn moeder en stiefvader te kunnen doen: “Niet iedereen krijgt de kans zo’n mooi evenement mee te maken en dat ook nog met je ouders. Die kans koester ik.” Dit jaar verwacht Tim dezelfde groep vrijwilligers te ontmoeten als verleden jaar: “Dat is iets om naar uit te kijken! Verleden jaar, mijn eerste jaar, heb ik als zeer positief ervaren. Een grote stimulans om ook dit jaar weer mee te gaan. Verleden jaar vond ook de jubileum-editie plaats van het event, de tiende versie. Ook werd toen voor het eerst de jaarlijks beoogde miljoen euro binnengehaald. Opgeteld maakte ik dus met Stelvio for Life kennis op een heel bijzonder moment!”

Wil je zelf ook doneren of meedoen?                                                              

Fantastisch! Doneren kan via www.stelvioforlife.nl. Sterker nog: als je zelf ook sportief mee wilt doen? Er zijn nog plekken vrij!

Volg ons                                                                                                                                                                               

Het event zelf op 2 september? Dan kun je volgen via Stelvio for Life op zowel Instagram als Facebook. En op www.stelvioforlife.nl kun je het hopelijk snel groeiende sponsorbedrag op de voet volgen.

WordPress development door Webstation