IW Actueel

Leroy (21) nam een tussenjaar via IW WorkForce!

Een tussenjaar tijdens je opleiding? Dat kan! IW’er Leroy (21 jaar) koos er voor om na zijn BBL opleiding installatietechniek niveau 3, een jaar fulltime te gaan werken.  Via IW WorkForce, de niet-commerciële arbeidspool voor flexibel en goed opgeleid installatiepersoneel ging hij aan de slag. Nu, 1 jaar verder en Leroy gaat weer starten met zijn niveau 3 opleiding service en onderhoud.

Stel jezelf voor!
Ik ben Leroy, 21 jaar oud uit en kom uit Waspik (Noord-Brabant).

Hoe ben je bij IW terecht gekomen?
Via een informatie avond op mijn middelbare school (SG de Overlaat) ontmoette ik een leerlingbegeleider van IW. Na een gesprek én een meeloopdag op de praktijklocatie, besloot ik te gaan voor een leer-werktraject via IW. In 4 jaar tijd heb ik mijn niveau 2 monteur werktuigbouwkundige installaties én niveau 3 eerste monteur woning afgerond.

Na niveau 3 heb ik een jaar gewerkt via IW WorkForce. Dat is mij heel goed bevallen voor mijn eigen werkervaring, dusdanig dat ik in september – wéér via IW – ga starten met mijn BBL opleiding service en onderhoud op ROC Tilburg.

Hoe vind jij het bij je leerbedrijf?
Mijn leerbedrijf is Engie, een technisch dienstverlener dat installatie- en elektrotechnische werkzaamheden uitvoert. Bij Engie merk ik dat ze graag met leerling-monteurs werken die het vak willen leren. Je werkt namelijk altijd samen met een ervaren monteur die tijd maakt om jou iets te leren. Zelf werk ik op de afdeling KSW (Kleinschalig Werk), dat betekent dat wij installaties onderhouden of vernieuwen. Mooi vind ik dat wij dit bij bedrijven doen als een casino of een distributiecentra van voedings- en retailproducten. Je komt nog eens ergens! Op dit moment voer ik onderhoudswerkzaamheden uit bij mijn school, het Koning Willem 1 College in Den Bosch! Toevallig!

Waarom installatietechniek?
Het is een blijvend vak en iets waar nu en in de toekomst vraag naar is. In elk huis of gebouw zal er water uit de kraan moeten komen en is een verwarming nodig. Vanaf kleins af aan vond ik het altijd leuk om iets met mijn handen te repareren. Eerst wilde ik automonteur worden maar koos toch voor de installatietechniek.

Hoe vind je het bij IW?
De begeleiding bij IW is prima, Anand heeft regelmatig contact met mij om te vragen hoe het gaat. Als ik ergens tegenaan loop dan proberen wij daar samen iets op te bedenken. Voor nu wil ik nog meer leren in het vak, maar eerst weer verder met mijn opleiding service en onderhoud. En wie weet wil ik nog wel doorgroeien in de werkvoorbereiding!

Meer weten over de mogelijkheden van IW WorkForce? Neem contact op met Anand Binda, a.binda@iwnl.nl of bel 06-15262978.

WordPress development door Webstation