IW Actueel

Startsein bouw nieuwe opleidingslocatie Bouw en Techniek Centrum Breda

IW Zuid & Midden, BouwSchool Breda, Curio, Inframensen Zuid en Schildersvakopleiding Breda slaan de handen ineen om het fundament voor deze nieuwe opleidingslocatie te leggen. Op 8 februari 2024 werd gezamenlijk het officiële startsein gegeven voor de bouw.

Unieke samenwerking tussen onderwijs en opleidingsbedrijven
De uitbreiding van het Bouw en Techniek Centrum Breda markeert deze opleidingslocatie als het toonaangevende opleidingscentrum voor de bouw- en technieksector. Onderwijs en opleidingsbedrijven komen op deze locatie samen. Deze unieke samenwerking vertaalt zich op alle niveaus in de gehuisveste organisaties. Management, medewerkers, docenten, instructeurs en studenten van de bouw- en techniekopleidingen gaan dagdagelijks samenwerken op deze onderwijslocatie.


Officieel startsein door bouw en techniek studenten
De hechte samenwerking werd zichtbaar tijdens het officiële startsein. Studenten van diverse disciplines, zoals de Curio opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw, Schildersvakopleiding Breda, Inframensen Zuid, IW Zuid & Midden en BouwSchool Breda, werkten gezamenlijk en symbolisch aan het fundament. Zo werd door de studenten de bekisting gemaakt waarin het beton voor de daadwerkelijke fundering gestort werd.

Het belang van sterk regionaal bouw- en techniekonderwijs

Wethouder Arjen van Drunen benadrukte het belang van sterk regionaal bouw- en techniekonderwijs. Cees Kwaaitaal, directeur van Breda Bouw, sprak over de veelbelovende toekomst die wordt gecreëerd voor alle studenten. De uitbreiding van het Bouw en Techniek Centrum Breda biedt ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling, waarbij de focus ligt op sterk regionaal bouw- en techniekonderwijs. Voorzitter Jan Voesenek van Stichting BouwSchool Breda benadrukte het belang van samenwerking om studenten breed op te leiden binnen de bouw- en technieksector. Op deze manier laten de partners in samenwerking zien dat zij samen bouwen aan een toekomst in de bouw en techniek voor alle studenten in de regio.


Vraag naar bouwpersoneel blijft structureel groot
Het Bouw en Techniek Centrum Breda wordt dé opleidingslocatie voor de bouw- en technieksector. Binnen deze inspirerende omgeving wordt een unieke en intensieve samenwerking gecreëerd, waarin studenten multidisciplinair uitgroeien tot dé professional in de bouw en techniekwereld. De vraag naar bouwpersoneel blijft structureel groot. Dit komt voornamelijk door herstel, onderhoud en verbouw van bestaande gebouwen. Dit werk is minder afhankelijk van economische ontwikkelingen dan nieuwbouw. Veel werk komt voort uit de energietransitie en verduurzaming. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar monteurs voor de aanleg en onderhoud van elektriciteitsnetten. De verhuizing van de Bredase installatie- en elektrotechniekopleidingen (IW Zuid & Midden) naar het Bouw en Techniek Centrum Breda sluit hiermee naadloos aan op de vraag van de toekomstige arbeidsmarkt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Leonie van den Arend via l.vandenarend@iw.nl of 06-15245962

WordPress development door Webstation