IW Actueel

Paul Bakker, nieuwe districtsmanager/leer-werkbegeleider IWNOF voor Regio Zwolle

Paul Bakker is onze nieuwe districtsmanager/leer-werkbegeleider voor regio Zwolle. Graag stelt Paul zich namens IWNOF voor aan de bedrijven die samenwerken met IWNOF. 

Veelzijdig takenpakket

Als districtsmanager/leer-werkbegeleider is Paul verantwoordelijk voor de praktijkopleidingswerkplaats en voor de bedrijven regio Zwolle. Zijn voornaamste takenpakket? Leidinggeven aan de instructeurs en het bewaken van de kwaliteit van het opleidingsproces. Plus uiteraard relatiebeheer en aandacht geven aan belangrijke zaken als veiligheid, gezondheid en arbozorg conform het KAM beleid.

Stevig fundament in technisch onderwijs

Paul ging in Hilversum naar de LTS, begon met werken in de techniek en werd BBL’er. Hij heeft bij diverse installateurs in het Gooi gewerkt.” Paul werkte voor zijn nieuwe baan bij IWNOF als relatiebeheerder/studentenbegeleider en docent Elektrotechniek op het ROC van Flevoland. Wat dreef Paul destijds om docent Elektrotechniek te worden? “Ik heb altijd in het werkveld gezeten. Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met een organisatie die bedrijfs- en studiemateriaal maakt. Van daaruit ben ik in contact gekomen met het ROC van Flevoland in Almere en daar ben ik binnengestapt. Waarom? Omdat ik in het werkveld altijd al met studenten werkte als praktijkbegeleider. Zodoende ben ik bij het ROC van Flevoland beland en ben ik eerst leerlingbegeleider geworden. Vervolgens heb ik mijn bevoegdheid tot docent gehaald, omdat ik ook in de praktijk mee ging helpen. Zo is het balletje gaan rollen om tot docent uit te groeien. Vervolgens ben ik in de functie van relatiebeheerder en studentenbegeleider gerold.

“Ik ga goede contacten leggen en onderhouden met het bedrijfsleven in de regio Zwolle” 

Bewuste overstap naar IWNOF

Paul maakt een bewuste overstap naar IWNOF: “Ik heb nu 12 jaar binnen het ROC van Flevoland gewerkt en een aantal jaren voor de klas gestaan en zag deze functie voorbijkomen. Wat mij triggerde? De mogelijkheid om BBL-studenten te begeleiden. Deze doelgroep bevindt zich écht in het werkveld en heeft daar ook bewust voor gekozen. Hun motivatie spreekt mij aan. Ik vind het leuk om deze studenten te coachen op hun stage/werkplek en met hen daarover te communiceren. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn onder andere uren- en voortgangsbewaking. Maar ook het op weg helpen met leerbedrijven zoeken, de overeenkomsten daarmee rond krijgen én vinger aan de pols houden.”

Aantrekkelijk: breed spectrum van monteurs in opleiding

Paul: “Het begeleiden van verschillende monteurs op verschillende niveaus en werkzaam bij diverse bedrijven, maakt dat het geen dagelijks werk is en veel variatie biedt. Dit maakt het leuk om in een breed spectrum bezig te zijn. Zodat de monteur in opleiding zich kan ontwikkelen binnen het beroepenveld en niet te vergeten ook de persoonlijke ontwikkeling.”

Goede indruk van Opleidingsbedrijf IWNOF

Paul kent al diverse collega’s bij IWNOF: “IWNOF biedt een mooie combinatie van opleider en werkgever tegelijk zijn. Deze combinatie maakt dat je mensen gerichter kunt opleiden. Op de terugkomdag kunnen studenten tonen wat ze bij hebben geleerd en hun praktische vaardigheden verbeteren. Het zijn allemaal monteurs in opleiding die vakgericht bezig zijn. Dat zij al een gerichte keuze hebben gemaakt, vind ik prettig.”

Ambities in nieuwe baan

Uiteraard heeft Paul ambities in zijn nieuwe baan als districtsmanager/leer-werkbegeleider: “Eerst maar eens de draad oppakken. Maar vooral studenten helpen en hen begeleiden in het verder groeien. Ook is een doel om de werkplaats op aantallen studenten te vergroten of te verbeteren. Eerst moet ik natuurlijk inventariseren wat de huidige situatie is. Het is voor mij een andere regio dan ik nu gewend ben. Dus ik zal eerst moeten proeven hoe de sfeer binnen regio Zwolle is. Ik heb er ontzettend veel zin in. Het is een nieuwe uitdaging voor mij. Binnen de techniek met monteurs in opleiding, de ideale combinatie.”

Privé

Paul is 55 jaar jong, sinds 2000 woonachtig in Zeewolde. “We hebben twee zonen, van 19 en 21 jaar, en ik ben getrouwd met Sonja. Mijn hobby’s? Voetbal, wandelen, fietsen en een lekker hapje eten.”

Contact

T: (055) 529 52 00
M: +316 26 90 84 39
E: p.bakker@iwnl.nl

 

WordPress development door Webstation