IW Actueel

WorkForce zijinstromer Maurice Mijnten: “Vanuit WorkForce kreeg ik professioneel en ook persoonlijk alle begeleiding die ik maar nodig had”

Onlangs kon héél Nederland via het NOS Achtuurjournaal kennismaken met de installatietechnische zijinstromer Maurice Mijnten. Wat helaas niet werd vermeld, is dat Maurice via IW WorkForce de BBL is ingegaan. En daar mogen we best trots op zijn. Dus geven we Maurice hier graag een platform: “De switch naar het BBL-traject via WorkForce is mij heel erg meegevallen.” 
Wat deed je vóór dat je zijinstromer in de installatietechniek werd?

“Ik groeide bij AH door van teamleider tot uiteindelijk assistent-bedrijfsleider. Toen werd ik vader en wilde ik meer tijd voor mijn gezin. Dus werd ik weer teamleider, maar benutte ik mijn capaciteiten niet meer volledig. Ik wilde uit de supermarktwereld. Thuis startte ik in die periode zonder enige ervaring een verbouwing en bleek ik handig te zijn. Daardoor geïnspireerd besloot ik voor de installatietechniek te kiezen.”

Hoe kwam je in contact met WorkForce?

“Mijn buurjongen werkt bij Linthorst Techniek. Hij nodigde mij uit op het bedrijf te komen kijken en een gesprek te voeren met de directie. Linthorst werkt nauw samen met WorkForce. Ik mocht vervolgens via WorkForce aan de slag als BBL’er bij Linthorst Techniek. Met de toezegging dat ik daar na afronding van mijn opleiding volwaardig aan de slag kon gaan.”

Beviel het combineren van werken en leren?

“Ik was de combinatie van werken en leren al in de supermarktwereld gewend. Wel moest ik weer even mentaal schakelen om totaal nieuwe informatie op te nemen. Maar die switch is mij heel erg meegevallen. Nu doorloop ik niveau 3 BBL. Officieel staat er vijf jaar voor. Maar ik probeer alles in één jaar te doen en hoop ik eind 2023 klaar te zijn. Pittig, maar momenteel lig ik nog goed op schema.”

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit WorkForce?

“Mijn eerste contactpersoon was Ralph Fokkema. Daar had ik een fantastische band mee, een begeleider naar mijn hart in het complete voortraject op weg naar de BBL. Je merkt dat hij écht geïnteresseerd is en alles voor je wil doen. Ook zijn persoonlijke interesse in mij hielp enorm. Toen ik voor de tweede keer vader werd liep de nazorg minder en toonde Ralph heel veel belangstelling, echt fantastisch.”

Accepteren je collega’s bij Linthorst Techniek je eigenlijk als zijinstromer?

“Direct! De reacties zijn heel positief. Mijn directe collega is zelf ook zijinstromer geweest, werkt nu zes jaar bij Linthorst, en weet hoe het voelt en werkt. Iedereen is alleen maar heel blij dat er extra ondersteuning komt voor het vele werk.” Maurice spreekt graag zijn dank uit richting de directe collega die hij hier noemt: “Alle kennis die ik nu heb vergaard, kreeg ik natuurlijk niet zomaar. Bij Linthorst Techniek had ik het geluk van een hele goede begeleider: leidinggevend monteur Roy Dijkhof. Ik werd zijn maatje, had nergens verstand van en Roy heeft mij heel veel inzicht gegeven in hoe het werkt in de installatietechniek.”

Heb je nu meer tijd voor je gezin?

“In de supermarktwereld werk je heel veel, ook buiten de reguliere uren. Zoals avonds, in de weekenden en alle feestdagen. Dat is nu allemaal weg en ik heb veel meer vrije tijd voor mijn gezin. Ik ben nu elke avond en elk weekend thuis. Ook kom ik bijna elke dag op dezelfde tijd thuis. Dat geeft heel veel rust en regelmaat. Mijn privéleven is nu veel beter te plannen. Ik heb 17 jaar lang tussen kerst en oudjaar extreem veel gewerkt. Als zijinstromer was ik ineens vrij in die periode en wist ik niet wat ik bij wijze van spreken met mijn vrije tijd moest doen!”

Kreeg je nog leuke reacties op de reportage over jou in het NOS Achtuurjournaal?

“Ik had expres tegen bijna niemand gezegd dat dit eraan kwam. In de spotlights staan vind ik op zich niet erg, maar dit was natuurlijk in één keer heel groot en te zien voor heel Nederland. In de reportage maakten ze ervan dat ik supermarkt manager was, maar dat was te veel eer. Daar heb ik van een ex-collega een grappige reactie op gehad. Verder heb ik heel veel positieve reacties mogen ontvangen. Ik was vergeten dat ik LinkedIn had en ook via dat kanaal kreeg ik heel veel berichtjes.”

(beeld NOS)

WordPress development door Webstation