IW Actueel

Kwalificatierondes mbo-vakwedstrijden elektrotechniek en installatietechniek dit jaar in Heerhugowaard (NH) en Goes (Z)

Opleidingsbedrijf IW Nederland organiseert, in samenwerking met de ROC’s Horizon College (NH) en Scalda (Z), deze maand de kwalificatierondes voor de NK-kampioenschappen elektrotechniek en installatietechniek. De kwalificatierondes vinden plaats in respectievelijk Heerhugowaard (NH) en Goes (Z). Tijdens de kwalificatierondes strijden mbo-studenten tegen elkaar om zich te selecteren voor de nationale finalewedstrijd, Skills The Finals 2023. Dat Nederlandse kampioenschap vindt komend jaar plaats op 23 en 24 maart in de Rai, Amsterdam.

Elektrotechniek in Heerhugowaard
De kwalificatierondes van de mbo-vakwedstrijd elektrotechniek (elektrotechnicus gebouwen) vinden plaats van dinsdag 13 en donderdag 15 december op de praktijklocatie van IW Noord-Holland aan de Dudokweg 66 in Heerhugowaard. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het Horizon College in Heerhugowaard.

Installatietechniek in Goes
De kwalificatierondes van de wedstrijden installatietechniek (sanitaire en verwarmingstechnicus) vinden plaats op dinsdag 20 en donderdag 22 december op de praktijklocatie van IW Brabant-Zeeland, aan de Industriestraat 10 in Goes. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het Zeeuwse ROC Scalda.

Spannende kwalificatiewedstrijden met mooie persoonlijke verhalen
De deelnemers worden tijdens de kwalificatiewedstrijden uitgedaagd om te laten zien dat ze mee kunnen in de laatste trends en ontwikkelingen binnen de installatie- en elektrotechniek. De wedstrijden vertellen daarmee niet alleen mooie persoonlijke verhalen over jonge ambitieuze vakmensen die met elkaar de degens kruisen; ze geven ook inzicht in de voortgang van hun vakgebied. Er wordt gewerkt met de nieuwste materialen, technieken en gereedschappen.

Op deze manier doen de organisatoren van WorldSkills, zoals van een vakjury verwacht mag worden, een beroep op de vakkennis en de vakvaardigheden van de deelnemende technici. Maar ook vakoverstijgende vaardigheden (de zogenaamde ‘21ste-eeuwse vaardigheden’) van de deelnemers wegen mee in de beoordeling. De jonge vaklieden moeten onder meer laten zien dat ze efficiënt hun technische opdracht kunnen maken en organiseren. “De WorldSkills-competitie geeft daarmee een goed beeld van hoe mbo-studenten in de techniek tegenwoordig niet alleen worden opgeleid tot vakmensen, maar ook tot volwassenen die in de praktijk verantwoordelijkheid kunnen dragen”, zegt IW Nederland-voorzitter Ronald Olij.

Meer informatie? Neem contact op met info@iwnl.nl

WordPress development door Webstation