IW Actueel

Aukje Kuypers en Rob Neutelings treden toe tot raad van toezicht IW Nederland

Met ingang van dinsdag 22 maart 2022 is de samenstelling van de Raad van Toezicht van IW Nederland gewijzigd. Twee gerenommeerde namen uit de installatiebranche en het techniekonderwijs, Aukje Kuypers en Rob Neutelings, treden toe tot de raad. Kuypers neemt het voorzitterschap over van vertrekkend RvT-lid Marinus Schimmel. Neutelings neemt de plaats in van Ineke Stam.

Beide nieuwe RvT-leden hebben veel affiniteit met zowel techniek als techniekonderwijs. Kuypers is algemeen directeur bij technisch dienstverlener Kuijpers, een landelijk opererend installatiebedrijf. Rob Neutelings is voorzitter van de Raad van Bestuur van Curio, een regionaal opleidingscentrum (ROC), gespecialiseerd in het verbinden van beroepsonderwijs met de beroepspraktijk. De nieuwe RvT-leden vormen samen met Herk-Jan Lenting, directeur bij Lenting Techniek BV, een driekoppige raad. De RvT-leden zeggen uit te kijken naar een mooie samenwerking met het bestuur en dragen graag hun steentje bij aan de ontwikkeling van het technisch beroepsonderwijs in Nederland.

Professionaliseren

De vertrekkende RvT-leden, voorzitter Marinus Schimmel en Ineke Stam hebben zich tijdens hun zittingsperiode veel betekend voor het verder doorontwikkelen van het technisch beroepsonderwijs en het professionaliseren van de IW organisatie in het algemeen, zegt Ronald Olij, voorzitter van het bestuur van IW Nederland.

IW is marktleider in opleidingen voor de elektro- en installatietechniek. De organisatie voorziet bedrijven van kwalitatief goed opgeleid personeel. Ze doet dat door het scholen van nieuwkomers in de branche en het bijscholen van bestaand personeel in de installatiebranche. Daarnaast ziet IW het als haar taak om de installatiebranche te profileren als een aantrekkelijke werkgever én om een maatschappelijke bijdrage te leven aan de transitie naar duurzaamheid.

Landelijke organisatie

IW Nederland bestaat uit zeven regionale opleidingsbedrijven die samen landelijke dekking hebben. De zeven directeuren van de regionale IW’s vormen het landelijk stichtingsbestuur. Daarnaast beschikt IW Nederland over een landelijke Raad van Toezicht.

De IW-organisatie hecht eraan duurzame relaties te onderhouden met belangrijke stakeholders zoals  bedrijven, brancheorganisaties en onderwijsinstellingen. Centraal in de bedrijfsfilosofie staat het geloof dat professionals in de branche zich een leven lang blijven ontwikkelen. Aan die filosofie wordt invulling gegeven door intensieve persoonlijke begeleiding van medewerkers, het bieden van maatwerk, vertrouwen én het bieden van kansen. Zo zorgt IW ervoor dat iedereen kan groeien en slagen

WordPress development door Webstation