IW Actueel

Bewust veilig, wij blijven erop hameren!

Veilig en gezond werken is van ons allemaal en dat kan niet genoeg aandacht krijgen. Daarom organiseren Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland de Bewust Veilig-dag. Een dag waarop wij met zijn allen aandacht besteden aan bewust veilig en gezond werken. Want iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen gaan!

Het voorkomen van een ongeval is beter dan genezen. Vooral als je geneigd bent snel even iets te willen doen. Tijdens het gehele opleidingstraject bij IW Brabant-Zeeland wordt voortdurend aandacht gegeven aan veiligheid en veilig werken. Met de introductieperiode van de monteur in opleiding (MIO of IW’er) starten wij direct met de bewustwording van veiligheid. In de praktijklessen, toolboxen en de 10 minutes of safety meetings staan de veiligheidsthema’s centraal. Wat maakt een monteur in opleiding mee op de werkplek, wat kan er beter, hoe kan een mogelijk ongeval voorkomen worden, wat is het beste gereedschap en PBM’s? Naast deze onderwerpen bespreekbaar te maken zijn onze IW’ers ook gewoon échte doeners in de praktijk! Zo (de)monteren de IW’ers ieder jaar – onder begeleiding – op een veilige en efficiënte manier een rolsteiger.

IW Brabant-Zeeland vindt het belangrijk om bewust stil te staan bij veilig en gezond werken. Daarom dragen wij naar onze IW’ers op 30 maart 2022 de Bewust Veilig-dag de boodschap ‘We blijven erop hameren’.

Al gezien? Wij hebben voor onze IW’ers een nieuwe veiligheidsfilm gemaakt, check ‘m hier!

WordPress development door Webstation